Skip to content

Energobiologie

Home arrow Terapii
Terapii
Medicina chineză. Secretele unei sănătăţi înfloritoare PDF Imprimare E-mail
Scris de Adrian Antoniu Teodorescu   
luni, 15 martie 2010
Medicina chineză. Secretele unei sănătăţi înfloritoare
Trăim într-o lume super-tehnologizată, ne bucurăm de binefacerile diagnosticării computerizate, de ultimele descoperiri ştiinţifice din domeniul medical dar, cu toate acestea, numărul persoanelor bolnave este într-o continuă creştere. Ne putem chiar întreba daca mai găsim undeva oameni cu adevarat sănătoşi. Există cumva o legătură între sănătate şi prosperitate? Oamenii bogaţi sunt mai sănătoşi decât cei săraci? Bună întrebare. Vom căuta răspunsul în cele ce urmează. Ştim cu toţii că americanii sunt pe primul loc în lume privind bogăţia, tehnologia, descoperirile de ultimă oră, deci, într-un cuvânt, se bucură de cel mai înalt nivel de viaţă din lume. Însă americanii nu se bucură de sănătate, aflându-se pe locul 43 în lume din punct de vedere al duratei vieţii, acest lucru fiind în contradicţie cu prosperitatea lor.
Citeşte mai departe...
 
Terapia Bowtech – un dar de la Dumnezeu (1) PDF Imprimare E-mail
Scris de Gheorghe Onoaia   
sâmbătă, 19 decembrie 2009
Terapia Bowtech – un dar de la Dumnezeu (1)
(preluare, traducere şi adaptare după site-uri oficiale)
Tom Ambrose Bowen
s-a născut într-o suburbie a oraşului Melbourne - Brunswick, statul Victoria, Australia, pe 18 aprilie 1916, fiind al treilea copil şi singurul fiu al familiei imigranţilor englezi William şi Norah Bowen. A avut două surori mai mari, Norah şi Beatrice şi o soră mai mică – Agnes. Părinţii lui au ajuns în Australia în jurul anului 1910, venind din Wolver Hampton – Marea Britanie.
Citeşte mai departe...
 
Terapia Bowtech – un dar de la Dumnezeu (2) PDF Imprimare E-mail
Scris de Gheorghe Onoaia   
sâmbătă, 19 decembrie 2009
Terapia Bowtech – un dar de la Dumnezeu (2)
Tehnica Bowen prezintă unul dintre cele mai profunde concepte terapeutice existente în lume în prezent. Se bazează pe teoria conform căreia, odată ce s-a realizat RELAXAREA totală a corpului, se activează abilitatea proprie organismului de a redresa orice problema a corpului şi a minţii, prin readucerea acestora la echilibru şi armonie. Tehnica Bowen este o formulă unică de reechilibrare neuro-musculară. Lucrează atât prin sistemul nervos, la nivel structural şi muscular, cât şi prin sistemul circulator şi limfatic. Este recunoscută pentru eficienţa sa în tratarea afecţiunilor interne şi reducerea duratei convalescenţei.Tehnica Bowen este un altfel de concept în manipularea corporală, nefiind similară nici unei alte terapii corporale deşi pare a fi legată de toate. Spre deosebire de celelalte terapii specifice fizioterapiei, chiropracticii – tehnica Bowen nu foloseşte manipulări în forţă.
Citeşte mai departe...
 
Terapia Bowtech – un dar de la Dumnezeu (3) PDF Imprimare E-mail
Scris de Gheorghe Onoaia   
sâmbătă, 19 decembrie 2009
Terapia Bowtech – un dar de la Dumnezeu (3)
În cartea "Tehnica Bowen – povestea culiselor" de Dl. John Wilks, instructor Bowtech din Marea Britanie
pune în discuţie întebarea către ce anume se reorientează organismul, când şi cum a apărut acest tipar original ? Osteopaţii au consemnat de mult timp că forţele ce modelează dezvoltarea embrională continuă să se exprime pe parcursul întregii vieţi, iar dacă terapeutul reuşeşte să realizeze conectarea la acestea, organismul va începe să se reorganizeze în concordanţă cu principiile lor. Este ca şi cum am fi propriile noastre bănci de celule stem care se pot adapta şi transforma în orice moment al vieţii în ţesutul de care avem nevoie.
Citeşte mai departe...
 
Acneea. Terapii alternative (1) PDF Imprimare E-mail
Scris de Gheorghe Onoaia   
vineri, 11 decembrie 2009
Acneea. Terapii alternative (1)
Cu toate marile descoperiri ale medicinei actuale, acneea severă se dovedeşte complicat de tratat alopat. Se pare că persoanele cu acnee au o imunitate naturală scăzută. În plus, conform ultimelor cercetări, acestă boală cu tratament neelucidat complet ar fi întreţinută de o bacterie împotriva căreia persoanele expuse nu formează anticorpi, cu toate că acneea nu este o infecţie bacteriană. Bacteria Propionibacterium acnes se găseşte în mod normal la suprafaţa pielii, acţionând ca o barieră de protecţie a pielii faţă de alte bacterii dăunătoare. Atunci când secreţia de sebum creşte în foliculi, coloniile de  Propionibacterium acnes cresc odată cu ea în porii blocaţi. Bacteriile de la suprafaţa pielii produc în cursul proceselor lor biologice obişnuite o serie de compuşi care atacă epiderma, provocând şi agravând iritaţiile. Inflamaţia pielii este însoţită de simptome precum: înroşire, disconfort şi căldură la nivelul epidermei. Inflamaţia este în acest caz un efect secundar al respingerii unei substanţe străine – reprezentate în cazul de faţă fie de bacterii, fie componentele iritante produse de acestea.
Citeşte mai departe...
 
Acneea. Terapii alternative (2) PDF Imprimare E-mail
Scris de Gheorghe Onoaia   
sâmbătă, 12 decembrie 2009
Acneea. Terapii alternative (2)
Nutriţioniştii
recomandă multe vitamine în cazul acneei. Betacarotenul are un efect notabil în reducerea producţiei de sebum şi autovindecarea pielii. De asemenea este de preferat administrarea pe o perioada îndelungată, dat fiind că este un precursor al vitaminei A care are ca efect secundar hepatotoxicitatea în cca. 7 zile de administrare. Se recomandă în plus vitamina E cu rol antioxidant, esenţial în protecţia pielii şi B6 cu rol de reglare metabolică şi hormonală. De asemenea se recomandă zincul pentru repararea problemelor pielii şi crom – care ajută asimilarea glucozei, având un aport în arderea grăsimilor. În aceeaşi ordine de idei se recomandă şi vitamina C – inamicul numarul 1 al infecţiilor.  Iar alimentele recomandate vor fi bineînţeles: morcovul, pepenele, dovleacul şi toate celelalte galbene şi portocalii ca garanţie a conţinutului de betacaroten.
Citeşte mai departe...
 
Postul ca terapie PDF Imprimare E-mail
Scris de Gheorghe Onoaia   
sâmbătă, 05 decembrie 2009
Postul ca terapie
Deşi biserica ortodoxă nu se arată prea încântată de o abordare dietetică a dogmei - postul are o importanţă dovedită în detoxifierea organismului. Iar acel “Mens sana în corpore sano” – pare a caştiga sens în urma efectului de depurare care are loc în organism ca urmare a postului.
De fapt se dovedeşte încă o data indisolubila legatură dintre corp, minte şi suflet prin aceste multiple posibilităţi de abordare. Medicina face referire la punctul de vedere nutriţional al dieteticii, evidenţiind astfel legatura dintre corp şi minte. Posibila încadrare în contextul dogmei religioase se poate face din punctul de vedere al perioadei creştin-ortodoxe a postului - cea de curăţare spirituală a fiinţei.
Citeşte mai departe...
 
Magnetoterapia - puncte de vedere, teorii PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
miercuri, 08 aprilie 2009
Click ca sa vezi imaginea reala
Terapia constă în aplicarea câmpurilor magnetice (şi electromagnetice), ce aduc un aport benefic câmpului energetic al viului şi este utilizată în nenumărate maladii umane sau animale, dar s-au făcut experimente interesante şi în lumea vegetală. Efectele câmpurilor magnetice slabe au fost studiate de prin anii 1500, dar se pare că folosirea magneţilor îşi are originea în vremuri mult îndepărtate.
Ca orice altă terapie neconvenţională se bucură de critici vehemente generos finanţate din bugete grele, dar are şi adepţi susţinuţi de rezultate semnificative.

Citeşte mai departe...
 
Terapia cu magneţi. Echilibrarea energetică. Proprietăţile polilor. PDF Imprimare E-mail
Scris de Gheorghe Cristescu   
luni, 18 mai 2009
Click ca sa vezi imaginea reala
Vindecarea întregului organism prin echilibrarea sistemului energetic celular.

MAGNETOTERAPIA este cunoscută din antichitate, fiind utilizată cu succes de către chinezi, egipteni, japonezi şi arabi.
În tara noastră MAGNETOTERAPIA a fost introdusă recent, foiosindu-se cu rezultate foarte bune aparatul "LUCAB" cu doi magneţi, care expune fluxul sanguin succesiv la două cârnpuri magnetice (nord şi sud) asigurându-se o gamă largă de tratamente.
Magneţii îniocuiesc acele de acupunctură, sunt nevătămători, au acţiune blândă, netraumatizantă, energia lor difuzează uniform şi fără dureri, putându-se utiliza şi la copii.
Eficienţa Ior a fost dovedită în toate bolile cunoscute, cu excepţia celor vechi, cronice, care au făcut deja victime în sistemul celular.
Citeşte mai departe...
 
Tratarea diabetului. Stimulator energo-spin-magnetic PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
marţi, 26 august 2008

Stimulator energo-spin-magnetic
Aparat pentru tratarea diabetului – material oferit de prof.dr.ing. Gheorghe Cristescu din Braşov

Aparatul este destinat tratări diabetului zaharat şi totodată complicaţiilor acestuia, ca de exemplu: afecţiuni coronariene, renale, afecţiuni ale ficatului, articulaţiilor, probleme de circulaţie a sângelui, sexuale, retinopatie diabetică, etc.
Concepţia aparatului a luat naştere la intersecţia unor cercetări de ultimă oră în domenii precum fizica, electronica, neurologia, medicina vibraţională, îmbinate cu conceptele medicinei tradiţionale chineze – ACUPUNCTURA, traseele energetice ale organismului uman.

Citeşte mai departe...
 
Revitalizare energetică pentru creşterea performanţei sportive PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
vineri, 22 august 2008

Aparat şi metodă naturistă rapidă de revitalizare energetică a sportivilor pentru creşterea performanţei – material oferit de prof.dr.ing. Gheorghe Cristescu din Braşov

Revigorarea energetică rapidă a sportivilor din orice disciplină sportivă, atunci când se consideră necesar, devine pe deplin posibilă dacă se foloseste o metodă de energizare pe anumite puncte cunoscute din acupunctură.

Revitalizare energetică pentru creşterea performanţei sportive
Metoda a fost de mult folosită în Asia. Astfel, în China, hamalii din porturi apelau la această metodă pentru a se revitaliza şi pentru a putea în continuare să depună eforturi susţinute. Şi trupele japoneze, în cel de-al doilea Război Mondial, cunoşteau şi utilizau metoda. Astfel, militarii, după un marş forţat de 20 km recurgeau la o improvizaţie Moxa încălzind punctul miraculos existent pe gambă („punctul culilor”, cul = soldat, DAR, Dicţionar de arhaisme şi regionalisme).

Citeşte mai departe...