Skip to content

Energobiologie

Home arrow Apa
Apa
Inventarul resurselor de apă PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
joi, 27 martie 2008

Inventarul resurselor de apă
Datorită oceanelor sale, Terra este supranumită „Planeta albastră”, acoperită în proporţie de 70,78% de apă, adică 361,07 milioane de km2 din totalul de 510,10 milioane de km2. APA este cel mai răspândit element şi formează hidrosfera şi aceasta se găseşte sub toate formele de agregare: gazoasă, lichidă, solidă.
Rezervoarele hidrosferei sunt (4): oceanele, apele continentale, atmosfera şi biosfera.
Cantitatea de apă inventariată este de aproximativ 1.400 de milioane de km3, ceea ce ar încăpea într-un cub cu latura de peste 1.100 km ori într-o sferă cu diametrul mai mare de 1.370 km.

Citeşte mai departe...
 
Apa vie PDF Imprimare E-mail
Scris de Adrian Antoniu Teodorescu   
joi, 13 martie 2008
Apa vie
Povestea aceasta începe în anul 1939, în plin razboi, când Parisul era părăsit de tot mai mulţi locuitori. Printre aceştia se număra şi inginerul Marcel Violet care s-a stabilit în apropierea localităţii Etampes. Aici a observat că după ploile cu tunete şi fulgere, plantele din grădina lui creşteau mai repede decât atunci când ploile lipseau, cu toate că le uda din belşug.
Citeşte mai departe...
 
Rezultate ale experimentului T7.8 PDF Imprimare E-mail
Scris de Adrian Antoniu Teodorescu   
miercuri, 19 martie 2008
Rezultate ale experimentului T7,8
Cercetările noastre au pus în evidenţă modificările apărute în structura apei distilate ca urmare a introducerii acesteia într-un câmp electromagnetic cu frecvenţa f=7,8 Hz având forma de undă triunghiulară.

Pentru studiu s-au folosit următoarele aparate: generator de funcţii DVM 20 FGCN Velleman, osciloscop placă achiziţie de date PC Poscope şi un spectrofotometru UV-VIZ.

Citeşte mai departe...
 
Apa de leac - compilaţie. Apa vie made în Romania (1) PDF Imprimare E-mail
Scris de Gheorghe Onoaia   
joi, 26 noiembrie 2009
Apa vie Made în Romania - compilaţie (1)
De sute de ani se tinde spre obţinerea unui paleativ universal pentru vindecarea oricărei afecţiuni. Dar apelăm în continuare la medicamente scumpe, obligatoriu „de firmă”
şi de preferinţă din import. În special noi românii suntem atât de ocupaţi să privim peste gard la orătăniile aparent mai grase ale vecinului, încât uităm complet să privim împrejur în curtea noastră. Una dintre afirmaţiile aparţinând majorităţii terapiilor alternative este că leacul trebuie să provină din locul de naştere al bolnavului.
Citeşte mai departe...
 
Apa de leac - compilaţie. Apa vie made în Romania (2) PDF Imprimare E-mail
Scris de Gheorghe Onoaia   
sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Apa vie Made în Romania – compilaţie (2)
APA sărăcită în deuteriu (ASD) este rezultatul cercetărilor în domeniul separării izotopilor desfaşurate de-a lungul anilor de catre un colectiv de specialişti din cadrul INC-DTCI – ICSI Râmnicu Valcea. ASD este microbiologic pură, cu o concentraţie izotopică aflată sub concentraţia apei naturale. Procedeul de obţinere constă în distilarea continuă sub vid a apei naturale pe coloane de separare de înaltă performanţă.

Citeşte mai departe...
 
Apa de leac - compilaţie. Apa în tradiţiile românilor (3) PDF Imprimare E-mail
Scris de Gheorghe Onoaia   
luni, 30 noiembrie 2009
Apa de leac - compilaţie. Apa în tradiţiile românilor (3)
În medicina populară românească, se considera ca APA poate "împrumuta" puterile binefacatoare ale răsăritului de soare, ale Lunii, ale plantelor, ale aurului ori ale cuvântului rostit sau scris.

Mergând pe urmele tradiţiei medicale din diferite zone, descoperi leacuri ale căror frumuseţe, simplitate şi mister te încântă. În Munţii Apuseni, APA este investită cu puterea vindecătoare a aurului, dacă era pregatită astfel: o rădăcina de morcov se scobea ca un pahar, apoi se puneau în ea apă de fântână şi un ban sau un inel de aur (importantă se pare ca era forma circulară), se lăsa câteva ore, apoi se bea; era un remediu de excepţie contra bolilor de ficat. În mai toate zonele ţării, roua de pe flori scăldată în lumina răsăritului de soare, era folosită contra bolilor de piele şi a deochiului. Apoi, cele mai puternice elixiruri de dragoste se făceau în Bucovina, din APA adusă la ceas de noapte dintr-o fântână în care se oglindea Luna. Pe Valea Frumoasei, cel mai mare tămăduitor cu plante folosea în leacurile sale APA ţinută într-un vas de lut ars, pe fundul căruia era scris numele lui Dumnezeu în toate limbile pământului.
Citeşte mai departe...