Skip to content

Energobiologie

Home arrow Reiki
Reiki
Înţelepciunea Naturii PDF Imprimare E-mail
Scris de Iulian Cosmin Holban   
luni, 13 octombrie 2008
Înţelepciunea Naturii
Spre sfârşitul acestei veri mergeam printr-un parc către o stimabilă profesoară de engleză care urma să mă mediteze. A fost o vară secetoasă. Urmăream împărţirea vegetaţiei în 3 etaje:
- jos – iarba şi florile – toate uscate sau aproapre uscate de seceta verii şi ignoranţa celor ce ar fi trebuit să se ocupe de udarea lor;
- la mijloc – arbuştii (tufişurile) – nu erau uscaţi dar erau păliţi de soare şi sufereau. În ciuda suferinţei, supravieţuiau;
- sus – copacii. Verzi. Puternici. Neatinşi de secetă.
Fiind un căutător în ale spiritului nu m-am putut abţine să nu filozofez la vederea acestor diferenţe prin care eu cred ca Bunul Dumnezeu ne descoperă nouă, oamenilor, tainele Sale.

 

Citeşte mai departe...
 
Semnificaţii Rei Ki PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
miercuri, 12 martie 2008
Ideograma „Rei”
Ideograma „Rei”
Semnificaţia ideogramei (kanji) aleasă de Sensei Mikao Usui pentru a reprezenta REIKI trebuie căutată prin vocabularul termenilor budişti. Sensei Usui nu a inventat termenul, acesta regăsindu-se în texte străvechi.
În esenţă, REIKI este energia vitală universală. Încercând păstrarea spiritului, a înţelesului profund, traducerea este dificilă pentru că limba japoneză atribuie mai multe semnificaţii componentelor, pe multiple planuri, de la monden, la ezoteric. În dicţionare nu se va găsi sensul original, subtil, de vindecare şi evoluţie spirituală.
Citeşte mai departe...
 
Afirmaţiile Reiki PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
sâmbătă, 03 noiembrie 2007


Afirmaţiile REIKI au o semnificaţie aparte şi trebuie tratate separat pentru a putea fi mai bine receptată importanţa lor. În mai toate lucrările pe tema REIKI sunt numite principii REIKI, principii fundamentale REIKI sau precepte REIKI. Într-adevăr, aceste afirmaţii sunt principii, precepte spirituale, însă nu reprezintă elementele fundamentale, ideile de bază ale sistemului REIKI revelat, destăinuit, maestrului Usui.
Afirmaţiile introduse în sistem de către sensei Mikao Usui aparţin (cel puţin lui îi sunt atribuite) marelui reformator al Japoniei moderne, împăratul Meiji (1868 – 1912), personalitate spirituală marcantă, cu recunoscute înclinaţii artistice şi filozofice.

Click ca sa vezi imaginea reala


Doar azi (azi strict, prezent !)
Nu sunt îngrijorat
Nu-mi este teamă
Îmi fac munca cinstit
Nu mă mâniez (varianta: Mulţumesc pentru binecuvântările mele)
Sunt bun cu fiinţele vii

Citeşte mai departe...
 
Forţa care mută munţii PDF Imprimare E-mail
Scris de Iulian Cosmin Holban   
sâmbătă, 03 noiembrie 2007

Click ca sa vezi imaginea reala
Forţa care mută munţii – CREDINŢA

Mi-am început cercetările spirituale cu REIKI într-un moment neplăcut al vieţii mele. La început totul mi se părea greu şi inaccesibil. Unele lucruri mi se par şi acum aşa – sunt încă mistere pentru mine. Nu sunt clarvăzător, nu am călătorit conştient în astral, nu am făcut minuni terapeutice. Poate nu a venit timpul pentru toate acestea, poate nu sunt încă pregătit pentru ele. De cele mai multe ori evoluăm forţaţi de împrejurări.

Citeşte mai departe...