Skip to content

Energobiologie

Home arrow Habitat Ecologie
Habitat Ecologie
Un alt fel de ecologie. Cioara PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
duminică, 11 februarie 2018
Studii de mare amploare efectuate de BirdLife International demonstrează diminuarea alarmantă a populațiilor de păsări cel mai des întâlnite.
Click ca sa vezi imaginea reala
Într-un raport din 2008 denumit State of the World’s Birds Report, se arăta că speciile de pasari considerate comune sunt într-un declin serios al populatiilor pe intregul glob. În anul 2013 numărul de specii amenințate ajunsese la 197. Datele din teren arată că cele mai afectate specii sunt cele ce trăiesc în preajma gospodăriilor țărănești și terenurilor agricole.

Citeşte mai departe...
 
Nocivitatea radiaţiilor ionizante PDF Imprimare E-mail
Scris de Adrian Antoniu Teodorescu   
sâmbătă, 03 mai 2014
Click ca sa vezi imaginea reala
Omul modern este expus zilnic la doze tot mai mari de radiaţii care provin atât din surse naturale, dar mai ales din surse tehnologice.
Cea mai mare problemă o reprezintă faptul că aceste radiaţii sunt invizibile pentru ochiul uman, putând fi detectate doar cu aparate speciale, destul de scumpe, iar efectele adverse încep să se manifeste după mult timp, în funcţie de doza primită, de timpul de expunere, vârstă şi starea de sănătate a individului respectiv.
Citeşte mai departe...
 
Rezonanţa Schumann explicată simplu şi de ce nu aduce sfârşitul timpului şi lumii în 2012 PDF Imprimare E-mail
Scris de Paul Dolea   
marţi, 26 iulie 2011
Circulă pe internet ideea cum că ziua nu mai are 24 de ore, ci doar 16 ore. Cum că timpul trece aşadar mai repede acum pe Pământ decât în trecut, iar aceasta, zice-se, din cauză că frecvenţa de rezonanţă Schumann a Pământului a crescut. Mai mult, se zice ca pe 21 decembrie 2012, frecvenţa aceasta va avea valoare infinită, iar prin urmare timpul va înceta să mai curgă ! De aceea, haideţi să explorăm împreună ce este rezonanţa Schumann din punct de vedere ştiinţific şi ce poate spune ea despre cele de mai sus.
Citeşte mai departe...
 
Tehnologia Prati Armati, soluţia durabilă pentru fixarea şi recuperarea oricărui tip de sol PDF Imprimare E-mail
Scris de Gheorghe Onoaia   
miercuri, 18 noiembrie 2009
Tehnologia Prati Armati
Tehnologia Prati Armati este una dintre minunile secolului XXI în materie de reconstrucţie ecologică.
A auzit cineva în Romania despre asta ? Data aproximativă a intrării oficiale pe ruta ministerială în ţărişoara noastră cotropită acum de inundaţii ucigaşe provenite de pe dealuri defrişate fără aprobare – este undeva prin 2007.  Istoria are prostul obicei să se repete, deci cotropirile se întamplă din nou şi mai ales în Moldova, chiar daca acum vorbim despre inundatii. Deosebirea este că acum nu mai câştigă ai noştri luptele.
Citeşte mai departe...
 
Case construite din lemn PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
luni, 01 iunie 2009
Case construite din lemn
Construcţia caselor a evoluat odată cu civilizaţia omenească. De-a lungul timpului casele au trecut de la simplitate, la forme complexe de confort tehnologic; de la casele modeste, la complicate stiluri arhitectonice, oglindind tradiţiile, ideologia, dezvoltarea socială şi economică, ceriţele şi necesităţile umane de spaţiu si confort, iar tehnologia a suferit şi ea transformari în funcţie de arhitectură şi de disponibilitatea materialelor şi a forţei de muncă.

Lemnul a fost folosit
în construcţii din vremuri îndepărtate, peste tot în lume, atât pentru locuinţe şi anexe , cât şi pentru lăcaşuri de cult sau cu altă destinaţie.

Citeşte mai departe...
 
Frecvenţele de rezonanţă Schumann (1) PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
miercuri, 10 decembrie 2008
Frecvenţele de rezonanţă Schumann
În anul 1952, doctorul Winfried Otto Schumann, profesor la Facultatea de Ştiinţe din München, a pus în evidenţă un fenomen interesant: calităţile rezonante ale spaţiului cuprins între suprafaţa pământului şi ionosferă. Aceste limite, datorită proptietăţilor lor electrice, sunt practic armăturile unui imens condensator iar volumul cuprins între aceste armături formează o cavitate electromagnetică rezonantă.
George Francis Fitzgerald (în 1893) şi Nikola Tesla (în 1900) emiteau deja ideea că această cavitate poate servi drept ghid de undă, stabilind ordinul de mărime al modului principal de propagare şi avansau ipoteza că furtunile pot reprezenta factorul excitator pentru rezonanţă.
Citeşte mai departe...