Skip to content

Energobiologie

Home arrow Radionică
Radionică
Circuite oscilante. Coliere, brăţări, centuri (1) PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
joi, 17 februarie 2011
Circuite oscilante. Coliere, brăţări, centuri (1)
Circuitele oscilante, denumite şi circuite acordate în frecvenţă, sunt circuite electrice formate din bobine şi condensatoare conectate între ele şi în care, printr-un procedeu oarecare, se injectează energie electrică. Energia injectată se acumulează în câmpul magnetic al bobinelor şi în câmpul electric al condensatoarelor. Între elementele reactive de circuit (condensator şi bobină) se desfăşoară un schimb continuu de energie, proces care defineşte fenomenul oscilatoriu.
Citeşte mai departe...
 
Circuite oscilante. Coliere, brăţări, centuri (2) PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
duminică, 20 martie 2011

Circuite oscilante. Coliere, brăţări, centuri (2)
Principalele tipuri de circuite oscilante
Circuite oscilante destinate plantelor

Se foloseşte fir din Cu de 1,4 mm sau Fe galvanizat de 1,5 ori 2 mm, conform determinării radiestezice. Dacă nu convine nici unul, se face sintonizarea (acordarea) unuia din ele cu o culoare. Se măsoară lungimea, se fac una sau două spire.

La plante, circuitul poate fi lăsat săptămâni, chiar luni. Deschiderea se va orienta în general spre Nord sau pentru plante lungi şi subţiri spre Sud.

Citeşte mai departe...
 
Circuite oscilante. Coliere, brăţări, centuri (3) PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
duminică, 22 mai 2011
Circuite oscilante. Coliere, brăţări, centuri (3)
Emile Couerbe, inginer chimist şi farmacist francez, specialist în viticultură şi vinificaţie (oenolog de prestigiu), autor al unor cărţi pe această temă („Procédés rationnels de vinification dans les pays chauds”, L’Accident ferrique et la ferrocyanure de potassium en oenologie” sau „Le collage bleu. Nécessité vitale de son emploi en oenologie” 1949) a iniţiat o serie de experimente inspirate din lucrările unor cunoscuţi contemporani ai săi, avangardişti într-ale radionicii precum Georges Lakhovsky (1869 – 1942) ori Marcel Violet (1886 – 1973).
Citeşte mai departe...
 
Georges Lakhovsky. Electroterapia PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
luni, 01 noiembrie 2010
Georges Lakhovsky. Electroterapia
Georges Lakhovsky (1869-1942), inginer şi biofizician francez de origine rusă – născut la Moscova, a emigrat în Franţa în 1913, în ajunul primului război mondial. Prin 1920 a făcut observaţii asupra dezorientării porumbeilor voiajori în vecinătatea emiţătoarelor de unde electromagnetice din gama de radiotelegrafie (TSF). A eaborat o teorie conform căreia păsările se orientează în spaţiu datorită recepţionării anumitor unde (savanţii în domeniu au făcut multe experimente şi au ajuns la concluzia că păsările călătoare şi mai ales porumbeii voiajori au o mare sensibilitate la câmpuri magnetice).
Lakhovsky a început să cerceteze influenţa undelor hertziene asupra celulelor vii şi a undelor de provenienţă cosmică asupra vegetalelor. A stabilit o legătură clară între calitatea şi buchetul unic al vinurilor de Bordeaux şi intensitatea activităţii magnetice datorate erupţiilor solare.
Citeşte mai departe...
 
Experimente interzise. Experimentul Rife – vindecarea cancerului PDF Imprimare E-mail
Scris de Adrian Antoniu Teodorescu   
luni, 05 aprilie 2010
Experimente interzise. Experimentul Rife – vindecarea cancerului
După cum prea bine ştim, vindecarea cancerului prin metode ,,de ultimă oră’’, este pusă de multe ori sub semnul întrebării. Există anumite tipuri de cancer care nu pot fi vindecate cu ajutorul metodelor actuale. În plus, reacţiile adverse ale organismului uman nu sunt deloc de neglijat. Se pare însă că odată, medicina a deţinut cheia vindecării cancerului. Dar ce s-a întâmplat cu aceasta ? Pentru a afla acest lucru, vom face o întoarcere în timp cu aproximativ optzeci de ani, mai precis în anii 1930, în California – San Diego, unde un strălucit cercetător, dr. Royal Rife a început căutarea soluţiei împotriva cancerului.
Citeşte mai departe...
 
Experimente interzise. Experimentul Becker. PDF Imprimare E-mail
Scris de Adrian Antoniu Teodorescu   
luni, 05 aprilie 2010
Experimente interzise. Experimentul Becker.
Citind ştirile, am aflat faptul că mii de haitieni au suferit amputări ale unui membru după ce au fost grav răniţi în seismul devastator din 12 ianuarie 2010.
"Mii de persoane au avut membre amputate din cauza acestei catastrofe. În anumite spitale s-au facut între 30 şi 100 de amputări pe zi" - a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Paul Garwood, în cadrul unui briefing de presă de la Geneva.
V-aţi gandit ce se va întampla oare cu viaţa acestor oameni ?
Citeşte mai departe...
 
Istoria radionicii (1) – Albert Abrams PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
miercuri, 18 februarie 2009
Albert Abrams
Albert Abrams
Albert Abrams, unul dintre pionierii „medicinei electronice”, s-a născut în anul 1863 la San Francisco.
A studiat la Universitatea din Heidelberg şi a fost licenţiat în 1882.
A fost patolog şef la Şcoala Medicală din Stanford şi în 1893 preşedinte al Societăţii Madical-Chirurgicală din San Francisco.
Timp de 5 ani a fost profesor de patologie la Cooper Medical College din San Francisco.
A publicat numeroase articole în jurnalele medicale ale timpului.

Citeşte mai departe...
 
Puncte cu efect de mumificare maxim (1) PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
miercuri, 08 octombrie 2008
Metodă de calcul propusă de Serge NAHON

Puncte cu efect de mumificare maxim
Cel mai cunoscut şi cel mai experimentat efect al piramidei este acela de mumificare, de eliminare a apei dintr-un corp aşezat la o treime (”h”) de înălţime (”H”) faţă de bază.
Ipoteza de la care se porneşte este aceea că anumite volume posedă proprietăţi similare de mumificare. Cea mai cunoscută fiind piramida cu proporţiile Keops al cărui efect de mumificare maxim la acea distanţa ”h”. Se admite aici că întreg volumul posedă cel puţin un punct "tare " de mumificare situat la o distanţă ”h” de baza sa. Efectul de mumificare se va întâlni şi la piramide cu alte proporţii, cu alte baze decât cea pătrată, la conuri, emisfere, prisme (pline sau goale), etc.
Citeşte mai departe...
 
Puncte cu efect de mumificare maxim (2) PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
vineri, 31 octombrie 2008
Puncte cu efect de mumificare maxim
Enel
Eminent cabalist şi ocultist (mort în 1963) a consacrat cea mai mare parte a existenţei sale studierii înţelepciunii antice. S-a străduit să regăsească şi să refacă verigile pierdute ale Lanţului Tradiţiei, iar principalele sale lucrări ne transmit imensa sa cunoaştere.
A scris: Trilogie de la Rota ou Roue Céleste, Edit. Dervy-Livres, Paris 1973, Cures Magiques au 20ième siècle, Edit. Omnium Littéraire, Paris 1959, Radiations des Formes et Cancer, Edit. Dangles, Paris 1959, Premiers pas en Radiesthésie Thérapeutique, Edit. Omnium Littéraire, Paris 1958, Port Mortem, Edit. Omnium Littéraire, Paris 1973, La Gnomologie, Edit. Omnium Littéraire, Paris 1959, Le Mystère de la Vie et de la Mort, Edit. Maisonneuve et Larose 1966.
A fost interesat de pendul, de radiestezie, de radiaţiile emise de tot ceea ceeste viu. Colaborator al colonelului de Rochas, a fost un cercetător asiduu al dovezilor incontestabile a ceea ce poartă numele de „ireal”. O jumătate de secol de studiu al civilizaţiilor antice a permis lui Enel de a face importante descoperiri ce vor pune o bază solidă experienţelor orientându-l pe calea vechilor iniţiaţi.

Citeşte mai departe...
 
Puncte cu efect de mumificare maxim (3) PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
joi, 18 decembrie 2008
Puncte cu efect de mumificare maxim
Volumele proprii se pot clasifica după potenţialul lor de mumificare, după intensitatea undelor de formă. Emisfera este o formă emiţătoare puţin radiantă (Revue Radiesthésie N°6 – pag. 13) şi piramida de tip Keops este puternic radiantă. Celelalte volume se plasează între aceste două extreme, în funcţie de forma lor. Pentru alte volume, precum 1/2 disc sau prisma echilaterală s-a luat în considerare raportul ”k” dintre rază şi înălţime (sau dintre sau dintre latură şi înălţime).
Citeşte mai departe...
 
Puncte cu efect de mumificare maxim (4) PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
sâmbătă, 17 ianuarie 2009
Puncte cu efect de mumificare maxim
Figurile plane
Belizal şi Morel scriu în cartea lor "Physique microvibratoire et forces invisibles", în capitolul "La réfraction angulaire" la pagina 9: "Profanul care deschide o carte de geometrie fără îndoială că se găseşte în prezenţa unei formidabile reţele vibraţionale condensată într-un spaţiu mic. Pe toate paginile există unde de frecvenţe diferite; toată gama spectrului vizibil şi invizibil este reprezentat acolo pentru că refracţia unghiulară este cea care creează vibraţie; egiptenii cunoşteau perfect puterea sa de emisie. Frecvenţele sunt generate de desene ale căror unghiuri sunt riguros calculate ca să radieze, după caz, unde benefice sau malefice potrivit utilizării pentru care au fost destinate. Studiind monumentele şi inscripţiile egiptene vom fi uimiţi să surprindem uimitoarele posibilităţi ale undelor de formă”.

 

Citeşte mai departe...