Skip to content

Energobiologie

Home arrow Radionică arrow Efectul de piramidă – efectele piramidei, direcţii de cercetare (1)
Efectul de piramidă – efectele piramidei, direcţii de cercetare (1) PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
joi, 19 iunie 2008
Efectul de piramidă – efectele piramidei, direcţii de cercetare (1)
Studul piramidei comportă direcţii, concepţii diferite, numeroase experimente şi aplicaţii, tehnici, dar şi nivele diferite de înţelegere. Piramida a fost cercetată sub multe aspecte, dar o cercetare completă şi o înţelegere totală a fenomenului pare pur teoretică.
Accesul la cercetarea organizată este nu limitat, ci absolute nul !
Internetul, contrar aşteptărilor, nu a făcut conexiunile necesare iluminării noastre, deşi există forumuri în care pasionaţi ai domeniului (din Franţa, Canada, Italia, …) îşi fac publice experienţele, părerile. Dar mai există ceva legat de net: supraveghetorii, cei ce verifică gradul de cunoaştere şi capacitatea de înţelegere ale populaţiei.

Efectul de piramidă – efectele piramidei, direcţii de cercetare (1)
Să vedem însă, în linii mari, care sunt fenomenele generate de piramidă.

Cel mai cunoscut este cel de deshidratare a unei probe aşezate la o treime din înălţimie, faţă de bază. Punctul este corespondentul camerei funerare din Marea Piramidă.
Deshidratarea nu este o simplă eliminare a apei, mediu informaţional de bază, ci o eliminare a moleculei de apă păstrând integral informaţia. Astfel merele din piramidă păstrează culoarea, gustul şi mirosul mult timp. Personal am deshidratat leuştean în piramidă şi şi-a păstrat culoarea, mirosul şi gustul mai mult de 5 ani.
Dar ce se întâmplă cu lama de ras a lui Karel Drbal, de ce se ascute şi ce legătură poate fi între uscare şi ascuţire ?
Aici sunt 3 ipoteze (deocamdată):
1. Memoria materiei. Piramida ar fi un dispozitiv care ajută proba să revină la forma iniţială, la matricea originală. O punte ce readuce informaţia primară (dar timpul nu există ...).
2. Beneficitatea. Ipoteza este optimistă, poetică: piramida face ca proba să devină utilă omului, benefică ... Ipoteza este susţinută de efectul pe care îl are asupra apei, şi aici, oricât de incompletă ar fi prezentarea de faţă, este imposibil să nu amintim cercetările doctorului biolog Marioara Godeanu în piramida de la Piteşti. S-a obţinut prin filtrare, purificare şi energizare, o calitate cu totul deosebită a apei şi o creştere substanţială a masei vegetale.
3. Flux energetic. Revenim la cunoaşterea predecesorilor, la spiritul Feng Shui, la străvechea geobiologie, la undele de formă (dar şi la observaţiile fizicii moderne): energia se scurge prin vârfuri şi prin muchii, acest flux antrenând particulele elementare, chiar transformându-le (bucuria alchimiştilor, sau poate chiar explicaţia pe care tot caută să o redescopere).
Unde dispar aceste particule elementare sau cum se transformă ? Oricum, această ultimă ipoteză pune în aceeaşi oală deshidratarea, ca antrenare a apei în stare elementară, ori transformarea ei, şi ascuţirea, nu ca procedeu mecanim, ci unul subtil.
Efectul de piramidă – efectele piramidei, direcţii de cercetare (1)
Se poate imagina un experiment într-o cameră ermetică cu umiditate controlată şi cu măsurarea cu precizie a maselor din incintă pentru a detecta dacă APA se regăseşte în exteriorul piramidei. Din lipsa fondurilor, ne-am limitat la determinărle radiestezice care ne-au condus către rezultate cel puţin stranii.
Revenind la această primă poziţie, ea este benefică pentru restabilirea sănătăţii omului (în plan fizic). La încă o treime mai sus pe înălţime se găseşte o poziţie în care se poate lucra cu rezultate foarte bune în plan mental. Cei ce utilizează piramida pentru a elimina stressul, pentru a-şi rezolva probleme emoţionale sau nervoase, ori cei ce meditează, vor fi atenţi ca tandienul să fie în prima treime a înălţimii piramidei, iar capul în cea de-a doua.

Deasupra piramidei lucrează un vortex energetic (şi informaţional), făcând legătura cu energia universală. Termen foarte utilizat astăzi, deşi neînţeles în cele mai multe cazuri, dar care face bine negoţului sau “imaginii”.

Efectul de piramidă – efectele piramidei, direcţii de cercetare (1)
Sub baza piramidei, oriunde ar fi amplasată aceasta, există zona ei virtuală, nepalpabilă. Aceasta este zona ce place mult călătorilor pasionaţi de tărâmul umbrelor. Trebuie specificat că zona este într-adevăr periculoasă şi puţini sunt aceia care o accesează corect şi în cunoştinţă de cauză. Sunt cazuri în care se atârnă o piramidă deasupra patului. Nimeni nu ne interzice să visăm, dar pentru asta nu trebuie să ne mutăm definitiv în acel spaţiu.
 
< Precedent   Următor >