Skip to content

Energobiologie

Home arrow Energii
Energii
Undele electromagnetice de ultra joasă frecvenţă PDF Imprimare E-mail
Scris de Paul Dolea   
marţi, 26 iulie 2011
Transmiterea informaţiei prin unde electromagnetice de ultra joasă frecvenţă

Definiţii şi terminologie:

Conform Administraţiei Naţionale de Telecomunicaţii şi Informare a Statelor Unite ale Americii, undele electromagnetice ale căror frecvenţe sunt mai mici decât 30 kHz sunt denumite unde electromagnetice de foarte joasă frecvenţă (very low frequency), iar cele ale caror frecvenţă este mai mică de 3 kHz nici nu sunt atribuite vreunei activitati civile.
Citeşte mai departe...
 
Dispozitive orgonice. Determinarea fenomenelor climatice (1) PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
marţi, 18 ianuarie 2011
Dispozitive orgonice. Determinarea fenomenelor climatice (1)
Cloud Buster
(tun multiplu de absorbţie)

Wilhelm Reich a descoperit că ţevile metalice îndreptate spre APA unui lac influenţează forma valurilor mici. El era de părere că energia orgonică ar putea aduce modificări climatice.
Cloud Buster (tun multiplu de absorbţie)
Pentru a se convinge, a fabricat un dispozitiv din ţevi lungi pe care l-a testat în deşertul Arizona. Cu el instalat lângă o sursă de apă, cu ţevile îndreptate spre cer ca să atragă DOR, Reich a reuşit să formeze suficienţi nori pentru a produce o ploaie.

În urma experimentului Oranur, purificarea laboratorului s-a făcut cu 12 ţevi din cupru cu diametre de 3,8-5 cm şi lungi de 3 m şi legate de un furtun scufundat într-o fântână.

Citeşte mai departe...
 
Dispozitive orgonice: Determinarea fenomenelor climatice (2) PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
sâmbătă, 22 ianuarie 2011
Dispozitive orgonice: Determinarea fenomenelor climatice (2)
Etheric Rain Engineering Pte. Ltd. (E.R.E.)

E.R.E. este o firmă specializată pe intervenţii climatice prin tehnici mobile, terestre, navale sau aeropurtate, bazate pe acelaşi fenomen, dar dispozitivele lor nu mai sunt întotdeauna clasice, baterii de ţevi, ci ele sunt adaptate la modelul pe care sunt montate.
De remarcat că E.R.E. foloseşte şi a folosit de la început, pe lângă clasica baterie, şi ţevi scurte şi groase într-o tehnică ce nu foloseşte racordul la apă, ca şi modelul Spider al lui Trevor James Constable (inginerul şef la E.R.E. – firmă ce a luat naştere datorită lui).
Citeşte mai departe...
 
Orgonitul, dispozitiv simplu şi eficient (1) PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
miercuri, 26 ianuarie 2011
Orgonitul, dispozitiv simplu şi eficient (1)
Orgonitul este o clasă nouă de materiale ce constă într-un amestec de particule metalice suspendate într-un mediu de natură organică. Denumirea nu-i aparţine lui Reich şi este oarecum improprie, ea fiind rezervată la început pentru tehnologia de realizare a instrumentelor ce lucrează cu energie orgonică (generează, transformă, transportă sau stochează).
Pentru că este un domeniu relativ recent există un vid de denumiri şi explicaţii coerente şi numele de orgonit s-a transferat atât dispozitivelor, instrumentelor specifice cât şi materialelor din care acestea sunt alcătuite.
Citeşte mai departe...
 
Orgonitul, dispozitiv simplu si eficient (2) PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
duminică, 30 ianuarie 2011
Orgonitul, dispozitiv simplu si eficient (2)
CB (Cloudbuster)

Don Croft a combinat tuburile lui Reich folosite pentru modificarea zonală a climei cu proprietăţile orgonitului. Noutatea pe care o aduce acest ansamblu constă în eliminarea DOR nu în apă curgătoare, ci într-un bloc de orgonit prin transformarea sa în OR. Deci este un echivalent al Cloudbuster, dar completat cu orgonit care acţionează ca o valvă de siguranţă între suprafaţa terestră şi atmosferă.
Citeşte mai departe...
 
Nikola Tesla. Automobiul alimentat cu energie liberă. PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
duminică, 27 septembrie 2009
Nikola Tesla. Automobiul alimentat cu energie liberă.
„Nu există o criză a energiei, ci pur şi simplu o criză datorată ignoranţei” spunea Richard Buckminster Fuller (1895-1983)

În 1931, printre miile de autovehicule ce străbăteau străzile oraşului Buffalo din nordul statului New York, putea fi zărită pe străzi berlină Pierce Arrow, ce ieşea în evidenţă nu numai pentru că era un model de lux, ci şi prin faptul că se deplasa fără zgomot şi fără vreo dâra de fum eşapat. Trecătorii curioşi primeau din partea şoferului o explicaţie cel puţin stranie: „maşina nu are motor, nu are baterii şi nici combustibil”. Nu era vreo remarcă obraznică, nici maliţioasă. Autovehiculul nu era echipat cu un motor cu explozie, ci cu unul cu totul deosebit.
Cel ce conducea straniul vehicul se numea Petar Savo şi era o rudă a marelui inventator Nikola Tesla, iar motorul pe care îl testa era un motor electric de 1800 rpt/min, alimentat cu curent alternativ dintr-un receptor de energie liberă.

Citeşte mai departe...
 
Energia liberă. Jucăria lui Lester Hendershot. PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
joi, 23 iulie 2009
Energia liberă. Jucăria lui Lester Hendershot.
Totul a început când un băieţel în vârstă de patru ani i-s spus tatălui: „Uite, tată, nu merge !” şi i-a pus pe genunchi o jucărie, un avion. „Nu fii îngrijorat, vom face altul care va merge !” şi Lester Hendershot, tânărul tată de 29 de ani, şi-a respectat într-adevăr promisiunea. A construit o jucărie minunată care mergea singură, un avion care zbura fără baterii şi fără combustibil. Şi care nu folosea nici un impuls balistic, nici o forţă de propulsie, eoliană ori gravitaţională. O realizare cu adevărat extraordinară care a fost înghiţită de tăcere şi uitare. Un motor stupefiant ce nu folosea nici o formă de energie cunoscută. Este misterul cel mai tulburător din domeniul inventicii, domeniu prea des presărat cu dispariţii sau decese inexplicabile.

Citeşte mai departe...
 
Viktor Schauberger - scurtă biografie PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
vineri, 20 februarie 2009
Viktor Schauberger - scurtă biografie
Viktor Schauberger s-a născut pe 30 iunie 1885 în Holzschlag, Muehlviertel, landul Oberösterreich, unul din cele 9 state federale ale Austriei, într-o familie de pădurari (paznici forestieri) din tată în fiu, de numeroase generaţii. "Fidus in silvis silentibus" (încredere în pădurile tăcute, liniştite) este deviza familiei.
Creşte într-un mediu natural şi, refuzând să se lanseze într-o formare universitară pe care o considera ca distrugătoare a capacităţilor creatoare, urmează simple studii silvice într-o şcoală de stat. Exercită apoi funcţiile de pădurar şi de paznic de vânătoare până la mobilizarea ce avea să-l antreneze în luptele primului război mondial (1914 – 1918) şi din care avea să se întoarcă rănit.

Citeşte mai departe...
 
Biografia lui Wilhelm Reich PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
joi, 05 martie 2009
Biografia lui Wilhelm Reich
Medic şi psihanalist austriac (până în 1938), apoi medic şi psihanalist american de origine austriacă, decedat în puşcărie neaoş americană.

S-a născut într-o familie de evrei, la Dobrzcynica, în Galiţia austriacă (imperiul Austro-Ungar), pe 24 ianuarie 1897. A copilărit în Bucovina, într-o vastă fermă agricolă condusă de tatăl său. După moartea părinţilor, la vârsta de 17 ani a preluat conducerea fermei, dar şi-a continuat şi studiile la liceul german.
Citeşte mai departe...
 
Conceptul de energie orgonică PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
joi, 12 martie 2009
Conceptul de energie orgonică
Wilhelm Reich a dezvoltat conceptul de orgon sau energie orgonică în urma unor îndelungi observaţii şi experimente şi a unei capacităţi extraordinare de percepere şi înţelegere a unor fenomene subtile. De la începutul carierei sale este interesat de emoţii şi de sexualitate şi în mod special de orgasm. Cercetările sale îl dirijează către concluzia că în momentul orgasmului se eliberează o energie de un tip foarte particular, orgonul. După Reich, această energie, departe de a fi întâlnită numai în actul sexual, este esenţială în toate aspectele unei vieţi sănătoase. Este singura care poate elibera omul de angoase şi de a-i aduce fericirea. Din anumite motive legate de copilărie şi de o educaţie rigidă şi frustrantă, funcţia naturală a orgasmului este reprimată la numeroşi subiecţi, provocând fenomene patologice atât în plan fiziologic, cât şi în plan psihologic.
Citeşte mai departe...
 
Acumulatorul de energie orgonică PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
miercuri, 25 martie 2009
Acumulatorul de energie orgonică
Wilhelm Reich a avut o idee grandioasă şi revoluţionară. El a inventat prima maşină care lucrează cu energii subtile, primul aparat radionic, menit să stocheze, să păstreze şi să distribuie energia orgonică. Acumulatorul de energie orgonică (acumulator orgonic sau Orac) este un instrument foarte simplu constituit din mai multe straturi aşezate într-o anumită ordine şi după anumite reguli. Acumulatorul poate absorbi din mediu, prin feţele sale exterioare, mari cantităţi de orgon ce poate fi utilizat ulterior.

Citeşte mai departe...