Skip to content

Energobiologie

Home arrow Energii arrow Acumulatorul de energie orgonică
Acumulatorul de energie orgonică PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
miercuri, 25 martie 2009
Acumulatorul de energie orgonică
Wilhelm Reich a avut o idee grandioasă şi revoluţionară. El a inventat prima maşină care lucrează cu energii subtile, primul aparat radionic, menit să stocheze, să păstreze şi să distribuie energia orgonică. Acumulatorul de energie orgonică (acumulator orgonic sau Orac) este un instrument foarte simplu constituit din mai multe straturi aşezate într-o anumită ordine şi după anumite reguli. Acumulatorul poate absorbi din mediu, prin feţele sale exterioare, mari cantităţi de orgon ce poate fi utilizat ulterior.

Acumulatorul de energie orgonică
Instrumentul, cu un potenţial remarcabil, cu rezultate surprinzătoare, are totuşi şi dezavantaje, cel mai important fiind acela că acumulează din mediu orice fel de energie, nu este capabil să le selecţioneze, ceea ce comportă riscuri uriaşe.
Din acest punct de vedere, o mare problemă în utilizarea acumulatorului o reprezintă găsirea unui spaţiu adecvat de lucru, curat energetic, nepoluat şi fără perturbaţii. Energia orgonică din atmosferă este foarte sensibilă la anumite forme de perturbare sau de turbulenţe, agitaţie atmosferică. Într-o manieră foarte asemănătoare protoplasmei, orgonul atmosferic poate fi excitat sau iritat, dar poate ajunge chiar şi într-o stare toxică. În astfel de cazuri nu se recomandă folosirea acumulatorului pentru că încărcarea lui va fi deasemenea toxică. Prin urmare trebuie respectate anumite reguli de utilizare a acestui acumulatorul orgonic. Astfel nu se recomandă utilizarea lui în spaţii în care se găsesc: lămpi fluorescente, televizoare, calculatoare, alte aparate cu tuburi catodice, cuptoare cu microunde, aparate de bucătărie cu curent de inducţie, pături electrice (chiar închise dar conectate), aparate diatermice sau cu raze X, motoare electrice, detectoare de fum (conţin elemente radioactive), ceasuri sau alte aparate cu depuneri fosforescente (pentru citirea pe timp de noapte - sunt acceptate doar cele bazate pe absorbţia luminii), aparate electromagnetice, bobine de inducţie, materiale radioactive sau vapori chimici concentraţi.
Se va ţine cont de emisiile puternice ale aparatelor (precum cele ale aparatelor cu raze X) în uz sau folosite recent. Experienţele realizate de Reich (şi mai recent în câteva spitale germane) au demonstrat că echipamentele cu raze X anihilează efectul regenerativ şi revitalizant al orgonului. Aceste reguli trebuie respectate cu stricteţe, mai ales în cazul în care se fac cercetări biologice sau pe fiinţe umane.
Există şi influenţe exterioare nefaste ce au un efect major, precum: sisteme radar de pe aeroporturi, relee de comunicaţii cu microunde, relee pentru telefonie mobilă, linii de înaltă tensiune, turnuri pentru transmisii AM, FM sau Tv, centrale nucleare, depozite de materiale radioactive, zone în care au loc experienţe sau au avut loc evenimente nucleare.

Schema unui acumulator orgonic cuprinde straturi organice (absorb energie orgonică) şi metalice (conduc energie orgonică) intercalate.
Acumulatorul de energie orgonică

Construcţia sa are la bază câteva reguli:
- suprafaţa exterioară trebuie confecţionată din material organic;
- suprafaţa interioară trebuie să fie metalică, neacoperită deoarece vopselele interferează negativ;
- acumulatorii cu mai multe straturi intercalate sunt mai puternici, dar energia acumulată nu este direct proporţională cu numărul de straturi, ci mai degrabă există o relaţie logaritmică (puterea Orac cu 3 straturi = 70% din puterea Orac cu 10 straturi);
- pentru a dezvolta o putere mai mare, un acumulator mic poate fi introdus într-unul mai mare;
- energia acumulată creşte dacă ultimele straturi organic şi metalic se dublează;
- pentru cercetări biologice sau pe fiinţe umane nu se vor utiliza aluminiul şi plumbul pentru că au efecte toxice; Reich a afirmat că nici cuprul nu este recomandat;
- materiale metalice recomandate: oţel, fier, oţel galvanizat sau zincat, oţel aliat, inox;
- materialele organice recomandate sunt: lână, bumbac, bumbac acrilic, mase plastice (Plexiglass, ABS, altele cu excepţia poliuretanului), placaj şi lemn uscate, plută, vată minerală, fibre de sticlă, parafină, ceară de albine, pământ, apă;
- materiale organice nerecomandate: lemn sau placaj ude, uretan (carbamat - datorită efectelor hipnotic şi citostatic), poliuretan, substanţe ce conţin formaldehidă, azbest (emisie de radon);
- forma Orac este foarte importantă, piramida, conul, tetraedrul având efecte speciale.

Este foarte important ca acumulatorul orgonic să fie curăţat interior şi exterior, periodic dar şi după utilizare (când nu este folosit se ţine deschis). Metode de curăţare: expunere la aer curat, departe de surse perturbatoare; prin vortexuri alternate levogir/dextrogir obţinute cu o baghetă metalică într-un recipient cu apă şi sare aflat lângă Orac însoţite de mentalizare (APA se schimbă de câteva ori); cu aspiratorul cu apă, dar motorul se ţine departe de Orac.
Acumulatorul are randament mic pe vreme ploioasă sau umedă pentru că energia orgonică la suprafaţa pământului este redusă fiind în mare parte absorbită de nori. Randamentul este mare în zilele însorite, cu umiditate scăzută.
Randamentul acumulatorului mai depinde de: altitudine - e mare la înălţimi mari, latitudine - cel mai bun este la ecuator (oamenii la ecuator sunt veseli, optimişti, îmbrăcaţi în culori vii, spre deosebire de nordici ce sunt mai melancolici).

Orac de uz uman se căptuşeşte pe interior cu tablă ce nu trebuie să intre în contact cu pielea, distanţa minimă fiind de 5 - 10 cm. În Orac se intră fără haine pentru că acestea absorb energie şi interferează cu aceasta. Un scaun din lemn este util în acumulator, deşi absoarbe şi el energie.
Folosirea abuzivă a Orac duce la apariţia unor simptome specifice de supraîncărcare: presiune în zona capului, uşoară graţă, stare generală proastă, ameţeală, pierderi de echilibru. Pentru a contracara aceste manifestări neplăcute este necesar a se ieşi imediat la aer şi simptomele dispar în doar câteva minute.
În prima fază de utilizare a Orac nu se vor depăşi 30 - 45 de minute zilnic.
Persoanelor hipertensive, cu tumori craniene, boli de inimă, ateroscleroză, glaucom, epilepsie, obezitate, apoplexie, inflamaţii ale pielii, conjunctivită, li se recomandă utilizarea Orac (de uz uman) în anumite condiţii: şedinţele vor fi scurte, de 15 - 20 de minute, regulat şi sub supraveghere de specialitate.
 
< Precedent   Următor >