Skip to content

Energobiologie

Home arrow Energii arrow Energiile începutului de mileniu
Energiile începutului de mileniu PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
luni, 15 iunie 2009
Energiile începutului de mileniu
O adevărată revoluţie în domeniul energiei defineşte începutul mileniului trei, o schimbare radicală a vieţii pe Terra. Vechile metode de producere a energiei din combustibili fosili sunt azi interzise pe absolut toate continentele, uriaşii mastodonţi de producţie sunt eradicaţi din toate colţurile lumii. Viaţa, sub toate aspectele ei, a scăpat de coşmarurile preistorice a resurselor negre, pogromul lemnului s-a sfârşit, pădurile au împrospătat planeta, aerul şi APA au redevenit cele din poveştile de demult.

Energia electrică nu se mai produce în poluantele termocentrale, în centralele nucleare cu înalt grad de risc iar ceea ce au fost lacuri de acumulare au fost golite şi se fac eforturi pentru refacerea cadrului natural dislocat. Sunt utilizate forţele motrice ale naturii, maree, valuri, vânturi, ori energiile nelimitate precum cea gravitaţională sau cea geotermică, dar mai ales energia magnetică. Energii gratuite (exceptând investiţia iniţială şi întreţinerea instalaţiilor) puse dintotdeauna la dispoziţia omenirii dar ignorate mult timp şi cu bună ştiinţă.
Înţelegerea şi folosirea a ceea ce Tesla a numit-o „energie liberă” a fost efectiv întârziată de părerile rupte de realitate a unui scriitor SF cu pretenţii ştiinţifice şi care a botezat-o „energia punctului zero”, făcând probabil referire la nulitatea falsei sale teorii „argumentate” cu „dovezi” fabricate cu evidente scopuri pecuniare la sfârşitul secolului XX când unic împărat era banul.
Şi fiindcă a venit vorba despre Tesla, repunerea în „drepturi” a marelui savant a adus bucurie multora, dar mai ales un real progres întregii umanităţi prin înţelegerea (sau încercarea de a înţelege) a comcepţiilor lui şi scoaterea la iveală a sute de brevete cu aplicabilitate imediată.

Energiile începutului de mileniu

„Nu peste mult timp, maşinile noastre vor fi alimentate cu o energie disponibilă în orice punct din univers. Peste tot în spaţiu există energie” spunea lui Nikola Tesla despre conceptul de „energie liberă” atunci când savantul era unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de pe planetă. Însă descoperirile sale au deranjat, i-au răzuit numele din cărţi şi l-au făcut să treacă dincolo singur, discreditat şi uitat, dar astăzi numele lui Tesla reapare în toate manualele şi compendiile de fizică. Şi din cele de istorie a dispătut Esca (la împlinirea celor 100 de ani de activitate).
Energia liberă va aduce cât de curând independenţă energetică totală. Omul şi-a schimbat gândurile şi modul de trai realizând că dependenţa, de orice fel, înseamnă supunere, sclavie. Televizorul, Cola, contorul electric, benzina, toate mizeriile ce subjugau omul până nu demult, astăzi nu mai reprezintă decât palide şi neplăcute amintiri. Cea mai mare victorie ce a urmat eliberării de sub dependenţa de energie a fost descătuşarea de minciuni, birocraţie, manipulare, diferenţe sociale false, abuzuri, corupţie, jaf, crime, „afaceri”, sete de putere, intrigi, fraude, escrocherii, prost gust, mitocănii, opulenţă, pe scurt: politica şi aparatul privat de stat.
Şi fiindcă am atins acest subiect trebuie să-l amintim şi pe primul ministru care va rămâne în istorie pentru acea dimineaţă memorabilă când cu un curaj la care nu s-ar fi aşteptat nici el s-a dus la prima televiziune ce i-a ieşit în cale şi a cuvântat: „... nu este criză energetică, nu este criză economică, nu este criză financiară, nu este criză culturală, ci toate la un loc, este criză de sistem, este criza sistemului capitalist. Sistemul capitalist a trecut de faza de agonie. S-a terminat. Am intrat în Europa doar ca piaţă de desfacere. Ne-am distrus agricultura ca să cumpărăm de la ei. Din grânarul Europei ce am fost, am ajuns sărăcia Europei. Ne-am distrus industria ca să cumpărăm de la ei. Dintr-o ţară cu potenţial economic am ajuns o ţară care cumpără toate mizeriile şi nu mai suntem în stare să facem nimic. Ne-am distrus turismul punând la conducerea ministerului tot felul de ciudaţi. Ne-am distrus cultura şi educaţia. Ne-am distrus sănătatea. Sirenele ambulanţelor zbiară sfârşitul. Ne-am distrus armata pentru ca noi politicienii să stăm liniştiţi că nu ne împuşcă nimeni. De azi încolo vom începe o adevărată reformă. Terminăm cu balivernele şi cu aşa zisele măsuri pe care le-am trâmbiţat crezându-vă un popor de tâmpiţi. Restructurăm fundamental producţia de energie şi refacem agricultura ca să avem ce mânca. Şi fără mofturi şi îngrădiri europene. Tradiţia noastră milenară ne dă dreptul să ne hrănim aşa cum au făcut-o străbunii noştri ...”.
Energiile începutului de mileniu

Şi într-adevăr, acela a fost un moment de cotitură ce a demonstrat întregii lumi că până şi un politician român este în stare să facă şi altceva decât ciordeală. Din acea zi societatea comercială „Jaful Politic Românesc” s.r.l. şi-a încetat activitatea.
În anumite condiţii, ăsta ar fi un foarte posibil scenariu, puţin incomplet. Mai lipsesc ceva heruvimi, îngeraşi rotofei cu ceva aripioare, câţiva norişori. Poate chiar şi Şeful pe undeva deasupra.

Energiile începutului de mileniu
Dar mai există un scenariu. Cel apocaliptic pe care îl parcurgem convinşi fiind că mergem pe primul. În realitate, chiar ne îndreptăm spre primul, dar cu un mic ocol de încă 20 de ani. Până atunci, însă, vom facem tot posibilul să distrugem omenirea şi pământul. Mai sunt doar 20 de ani, dar sunt suficienţi. Să privim ce au făcut în 20 de ani cei ce ne-au cotropit şi vom avea o imagine clară despre ceea ce este în stare omul. Sau ce or fi ăştia, că seamănă cu oamenii. Mai puţin Marean van Goagăl-Gaglă.

 
< Precedent   Următor >