Skip to content

Energobiologie

Home arrow Radionică arrow Experimente interzise. Experimentul Becker.
Experimente interzise. Experimentul Becker. PDF Imprimare E-mail
Scris de Adrian Antoniu Teodorescu   
luni, 05 aprilie 2010
Experimente interzise. Experimentul Becker.
Citind ştirile, am aflat faptul că mii de haitieni au suferit amputări ale unui membru după ce au fost grav răniţi în seismul devastator din 12 ianuarie 2010.
"Mii de persoane au avut membre amputate din cauza acestei catastrofe. În anumite spitale s-au facut între 30 şi 100 de amputări pe zi" - a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Paul Garwood, în cadrul unui briefing de presă de la Geneva.
V-aţi gandit ce se va întampla oare cu viaţa acestor oameni ?
Chiar nu mai exista o altă variantă decât amputarea ? Raspunsul la aceasta întrebare îl veţi găsi în cercetările doctorului Robert O. Becker, un chirurg din New York, de două ori nominalizat pentru premiul Nobel, care a furnizat informaţii fascinante despre modul în care curenţii electrici din cadrul sistemului nervos mediază repararea şi regenerarea ţesuturilor. Iniţial, dr. Becker s-a ocupat de un fenomen cunoscut sub numele de ’’tendinţa sau evoluţia rănii’’. Un exemplu al efectului acestui curent asupra rănii este potenţialul electric ce poate fi măsurat de-a lungul ciotului unui membru amputat al unui animal. Becker a descoperit că poate să elimine în mod chirurgical un membru al unui animal şi să măsoare schimbările petrecute asupra potenţialului electric în zilele de după operaţie, zilele în care rana se vindecă. Becker a examinat diferenţele apărute în mecanismele de reparare la salamandre şi broaşte.
Se ştie faptul că la salamandre se pot dezvolta membre în întregime noi din cioturile rămase, pe când la broaşte nu.
Experimente interzise. Experimentul Becker.
Becker a amputat pe cale chirurgicală labele unor salamandre şi broaşte şi apoi a folosit electrozi pentru a măsura potenţialul electric în punctul de vindecare a ţesutului. Broaştele au arătat iniţial un potenţial electric pozitiv care însa treptat a evoluat către un potenţial neutru sau zero în timp ce rana se vindeca. Salamandrele, după ce iniţial au produs un potenţial  pozitiv, au manifestat apoi o inversare a polarităţii către un potenţial negativ. Acest potenţial negativ al rănii s-a îndreptat apoi către zero de-a lungul unei anumite perioade de timp de ordinul zilelor, vreme în care la salamandre s-au dezvoltat membre complet noi. Becker s-a întrebat dacă prin furnizarea în mod artificial a unui potenţial negativ, în ciotul aflat în curs de vindecare al broaştei ar modifica rezultatul. A verificat acest lucru şi spre surprinderea sa,
broaştei i s-a dezvoltat un membru în întregime nou !
Munca întreprinsă de Becker a dezvăluit existenţa în cadrul sistemului nervos a unor mecanisme necunoscute până atunci, de transmitere a informaţiilor care pot constitui o parte din bucla vindecătoare de feedback. Acest sistem pare să implice reţeaua celulară Schwann care înconjoară majoritatea nervilor în cadrul corpului. Celulele Scwann formează un înveliş izolator în jurul majorităţii nervilor periferici. Corpurile celulelor Schwann sunt separate prin spaţii mici la intervale regulate de-a lungul cărora se propagă potenţialele de acţiune. Potenţialele de acţiune sunt impulsurile nervoase electrice care circulă de-a lungul fibrelor nervoase, sau axonilor, pentru a transmite mesaje. Iniţial s-a considerat ca celulele Schwann au o funcţie strict nutritivă pentru nervii din apropiere. Dar munca lui Becker sugerează ca ambele tipuri de celule ar putea fi transmiţători de informaţie.
Experimente interzise. Experimentul Becker.

Ideea dr. Becker de a folosi electrostimularea pentru a face să recrească noi membre sau organe este una într-adevăr una revoluţionară, Becker fiind un pionier în noul domeniu al bioelectronicii. Din păcate, studiile lui Becker, mai ales cele referitoare la  efectele radiaţiilor electromagnetice asupra sănătăţii umane au alarmat anumite organizaţii,The result was a sinister, behind-the-scenes campaign to blacklist Becker and destroy his research funding. rezultatul fiind o campanie sinistră de denigrare a acestuia, oprirea  finanţării cercetărilor sale şi punerea acestuia pe lista neagră !

Bibliografie: R. Gerber, Medicina vibraţională
 
< Precedent   Următor >