Skip to content

Energobiologie

Home arrow Terapii arrow Revitalizare energetică pentru creşterea performanţei sportive
Revitalizare energetică pentru creşterea performanţei sportive PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
vineri, 22 august 2008

Aparat şi metodă naturistă rapidă de revitalizare energetică a sportivilor pentru creşterea performanţei – material oferit de prof.dr.ing. Gheorghe Cristescu din Braşov

Revigorarea energetică rapidă a sportivilor din orice disciplină sportivă, atunci când se consideră necesar, devine pe deplin posibilă dacă se foloseste o metodă de energizare pe anumite puncte cunoscute din acupunctură.

Revitalizare energetică pentru creşterea performanţei sportive
Metoda a fost de mult folosită în Asia. Astfel, în China, hamalii din porturi apelau la această metodă pentru a se revitaliza şi pentru a putea în continuare să depună eforturi susţinute. Şi trupele japoneze, în cel de-al doilea Război Mondial, cunoşteau şi utilizau metoda. Astfel, militarii, după un marş forţat de 20 km recurgeau la o improvizaţie Moxa încălzind punctul miraculos existent pe gambă („punctul culilor”, cul = soldat, DAR, Dicţionar de arhaisme şi regionalisme).

Precizăm că această metodă este noninvazivă, nu apelează la droguri, la medicamente sau masaje de orice fel, ACUPUNCTURA fiind o metodă milenară, practicată în toată lumea si recunoscută de lumea medicală.

Trebuie subliniată simplitatea metodei prin aceea că nu necesită prezenţa unui personal cu înaltă calificare, punerea ei în practică o poate face maseorul sau sportivul însuşi, utilizând un aparat electronic pentru încălzire locală a punctelor de acupunctură însemnate pe gambe.

În aceste condiţii sportivul însuşi îşi face stimularea de câte ori crede că are nevoie să sustină un efort fizic suplimentar.

Simpla masare a acestui punct (“rascrucea Iang” sau “punctul culilor”) este util pentru prevenirea crampelor şi oboselii membrelor inferioare (prin tonifiere, adică masaj în sensul înşurubării). În medicina tradiţională chineză mai este utilizat pentru durere şi slăbiciune la nivelul gambelor, sciatică, lumbago, nefrită, cistită, dureri oculare.

Metoda:

 - constă în aplicarea unui impuls termic pe punctul V58 (Fei Yang, aflat pe meridianul Vezicii Urinare, situat pe faţa externo-posterioară a gambei, în spatele peroneului, la circa 2 cm sub mijlocul acestuia şi la circa 2 cm spre exterior de linia de de demarcare dintre muşchii gemeni, gastrocnemius); poziţia exactă se poate determina cu neurometrul.

Stimularea termică se realizează în aproximativ trei munute cu ajutorul unui bec special cu incandescenţă conţinând gaze nobile şi care respectă prescripţiile Normelor Europene de securitate în domeniu nr. E.N. 60432 - 1, conform declaraţiei de conformitate a fabricii producătoare.

Revitalizare energetică pentru creşterea performanţei sportive
Revitalizare energetică pentru creşterea performanţei sportive
Aparatele utilizate sunt:

 - pentru detectarea punctelor Neurometrul

 - pentru stimularea punctelor Electroterm


Revitalizare energetică pentru creşterea performanţei sportive
Prof.dr.ing. Gheorghe Cristescu a produs şi experimentat cu succes aceste aparate şi pune la punct documentaţie şi explicaţii amănunţite.

O carte interesantă pe această temă, reeditată la Teora: Terapii energetice de Rita J McNamara.

 
< Precedent   Următor >