Skip to content

Energobiologie

Home arrow Terapii arrow Terapia cu magneţi. Echilibrarea energetică. Proprietăţile polilor.
Terapia cu magneţi. Echilibrarea energetică. Proprietăţile polilor. PDF Imprimare E-mail
Scris de Gheorghe Cristescu   
luni, 18 mai 2009
Click ca sa vezi imaginea reala
Vindecarea întregului organism prin echilibrarea sistemului energetic celular.

MAGNETOTERAPIA este cunoscută din antichitate, fiind utilizată cu succes de către chinezi, egipteni, japonezi şi arabi.
În tara noastră MAGNETOTERAPIA a fost introdusă recent, foiosindu-se cu rezultate foarte bune aparatul "LUCAB" cu doi magneţi, care expune fluxul sanguin succesiv la două cârnpuri magnetice (nord şi sud) asigurându-se o gamă largă de tratamente.
Magneţii îniocuiesc acele de acupunctură, sunt nevătămători, au acţiune blândă, netraumatizantă, energia lor difuzează uniform şi fără dureri, putându-se utiliza şi la copii.
Eficienţa Ior a fost dovedită în toate bolile cunoscute, cu excepţia celor vechi, cronice, care au făcut deja victime în sistemul celular.
Prin utilizarea magneţilor se elimină abuzul de medicamente şi de elemente chimice nocive, tratamentul fiind natural.
Prin această metodă se intensifică circulaţia sanguină, reactivându-se funcţiile tuturor organelor şi viscerelor, iar prin consumarea apei magnetazate se asigură eliminarea tuturor toxinelor din organism.
Tratamentul cu magneţi s-a dovedit eficient în următoarele afecţiuni: ateroscleroză, orice formă de reumatism, artroză, artrită, lombosciatică, hernie de disc cu sechele, accident vascular cerebral cu paralizia membrelor, boli hepato-biliare, boli parazitologice, boii endocrine, boli ale sistemului digestiv, ulcere gastro-duodenale, tulburări circulatorii şi respiratorii, anghină pectorală, astm bronşic, constipaţii cronice, afecţiuni ale prostatei, diabet zaharat, obezitate, dureri de umeri, coate, genunchi, migrene, etc.

Metoda de tratament

I) Echilibrarea corpului fizic
1) Se împart palmele în două zone, începând de la înclaeietură până la degetele de la ambele mâini. (Acolo se află zonele de reflexe ale mâinilor, adică terminaţiile nervoase).
Se expun ambele palme odată - începând din prima zonă câte un magnet pătrat cu polaritatea NORD, pe ambele palme odată. Fiecare zonă se expune câte 15 minute, în total 30 de minute se face tratamentul pe palme şi numai pe polii NORD
2) Se împart tălpile picioarelor la fel ca şi palmele în două zone începând de la călcâi până la degete (de la ambele picioare), acolo fiind zonele reflexe.
Se expun ambele tălpi odată, începând de la călcâi, (prima zonă) pe câte un magnet pătrat cu polaritatea NORD. Fiecare zonă se expune 15 minute, total 30 de minute de tratament numai la tălpi şi pe polii NORD.

Click ca sa vezi imaginea reala
Click ca sa vezi imaginea reala
II) Echilibrarea sângelui

1) Se împreunează doi magneţi pătrati NORD cu SUD despărţiţi de un băţ de chibrit (vezi foto), rezultănd un singur magnet bipolar care se aplică pe încheietura mâinii timp de 15 minute, o singură dată pe zi. Tratamentul se face zilnic totdeauna pe aceeaşi rnână, conform fotografiei.
III) APA magnetizata
Timpul, în minute, necesar ionizării (magnetizării) lichidelor – minim/maxim (mediu)

Apă – minim 5’/ maxim 12h (timp mediu 30’)
Ceai, cafea – 10’/12 h (30')
Lapte – 12’/6 h (45’)
Sucuri – 15’/10 h (45’)
Compoturi (strecurate) – 10’/10 h (45’)
Supe, ciorbe – 30’/6 h (60’)

APA magnetizată previne şi tratează: calculi biliari şi renali, ateroscleroză, hipertensiune, obezitate adipoasă, afecţiuni bucale, boli ale sistemului digestiv, boli ale aparatului urinar, constipaţii, afecţiuni ale prostatei, diabet zaharat, boli datorate paraziţilor intestinali, sensibilităţi ale ficatului.
Activarea (ionizarea) laptelui şi a supelor sunt recomandate în special copiilor şi bătrânilor. Ajută la întărirea oaselor, creşterea poftei de mâncare, revitalizarea organismului.
Spălarea dinţilor cu apă ionizată curăţă dantura şi previne cariile. Reduce nevoia de a fuma.
APA magnetizată se foloseşte concomitent cu celelalte două metode şi asigură eliminarea toxinelor eliberate prin acţiunea magneţilor.
Terapia se aplică 30 de zile, urmând o pauză de 7 zile, apoi se repetă.

Proprietăţile fundamentale ale polilor magnetici:

Polul NORD (se marchează roşu)
- Yang - Tonifiant - Cald - Controlează durearea;
- Tratează (Dollor - Rubor - Calor);
- Dizolvă masa de infectii;
- Opreşte evoluţia hematomului;
- Încetineşte fluxul de sânge şi energie;
- Vindecă fracturi, întinderi, traumatisme;
- Reduce continutul de acid din corp;
- Ţine canceruI de piele (suprafaţă) sub control în trei săptămâni de tratament;
- APA magnetizată NORD distruge virusurile, germenii şi.becteriile din corp;
- Planetele YANG: Marte şi Soarele.

Polul SUD (se marchează albastru)
- YIN - Dispersant;
- Rece
- Favorizează energia şi forta;
- Sporeşte fluxul de sânge din organism;
- Măreşte continutul de acid din corp;
- Agravează infecţiile;
- Asigură fermentarea;
- Grăbeşte maturarea;
- Are acelaşi efect asupra bacteriilor, germenilor şi virusilor;
- Produce vinul şi brânza, etc;
- Se recomandă APA magnetizată BIPOLAR care dizolvă calculii biliari şi renali din organism;
- Planetele YIN: Mercur, Venus şi Luna.

Recornandări pentru tratament:
- Se tratează afectiunea cu polaritatea NORD până dispare durerea, hematomul şi infectia. Apoi se inversează magnetul cu polaritatea SUD, pentru a infuza organismului energie si fortă până la vindecare;
- Ambii poli magnetici se folosesc pentru tratament (vindecare), deoarece energiile lor sunt absolut identice, numai sensurile sunt contrarii;
- Polaritatea de tratament a unui magnet necunoscut, se stabileste după busolă. Polul magnetului necunoscut este chiar polul indicat de busolă (care urmăreste magnetul).

Notă: Dacă un magnet nu este marcat, îi vom determina polii apropiind o busola. Nordul marcat al acului va fi atras de sudul magnetului. Pasionaţii de Feng Shui ştiu că la busolele chinezeşti se marchează sudul.

Profesor Dr. Ing. Cristescu Gheorghe
 
< Precedent   Următor >