Skip to content

Energobiologie

Home arrow Radiestezie arrow Vectori energetici programaţi
Vectori energetici programaţi PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
miercuri, 05 noiembrie 2008
Vectori energetici programaţi
Vectorul energetic este o structură informaţională montată pe o purtătoare energetică. De fapt acesta conţine trei elemente:
- purtătoarea: o concentrare de energie realizată mental,
- componenta informaţională, structurată pe două nivele: memorie şi/sau programe,
- fluxul vital imprimat vectorului prin două posibile căi: procedeul creaţiei şi aport (individual sau colectiv).

Vectorii nu sunt o descoperire modernă, ci ei au fost folosiţi dintotdeauna, chiar dacă nu sub această denumire, şi chiar dacă mecanismul lor a fost prea puţin cunoscut şi răspândit. I-au folosit preoţii din toate timpurile (druizi, preoţi egipteni sau tibetani, până la cei din zilele noastre), şamani sau iniţiaţi în ştiinţe oculte. La noi, vectorii sunt predaţi în două şcoli de radiestezie şi sunt utilizaţi în mod curent şi eficient.
Vectori energetici programaţi
Vectorii sunt intens aplicaţi şi de organizaţii oculte, existând şi aparate specializate cu foarte bune performanţe (de exemplu tepafonul de care vorbesc Adolf Hemberger, cât şi Franz Bardon în "Frabato Magicianul"), dar şi de secte, de subunităţi din armatele marilor puteri sau de servicii „selecte”, cu aparate mai puţin performante.
Se regăsesc sub diverse denumiri, unele tehnice, altele fanteziste: vectori, sfere, sfere de energie, bile (sau biluţe), spaţii, forme-gând, idei-formă, egregori (emisiile psihicului colectiv necesită însă un suport energetic serios pentru a deveni vector; ori aroganţa, de exemplu, nu poate genera un astfel de suport). Franz Bardon le numea elementali. Poate să nu fie chiar o confuzie, mai ales că Bardon atribuie vectorilor săi puteri şi calităţi de entităţi dotate cu inteligenţă şi suflet, creaturi zămislite de către spiritul uman. Iar acceptul general pentru elementali este acela de forţe semi-inteligente din natură. Meritul lui Franz Bardon, pe lângă acela de a scoate această temă din cărţile destinate unor cercuri ultra restrânse, constă în faptul că a pus la dispoziţia celor dornici de cunoaştere o analiză serioasă la care a adăugat fantastica sa experienţă. Cartea sa „Iniţiere în Hermetism sau Calea adevăratului Adept” este un document riguros ştiinţific şi un drum deschis pentru toţi cei ce caută, dar nu doresc să intre în contact secte, loji ori alţi „proprietari ai Cunoaşterii”.
Vectori energetici programaţi

O clasificare generală a vectorilor îi împarte în statici şi dinamici, aceştia din urmă fiind programaţi conştient sau nu.
Vectorii statici au doar memorie şi rar conţin un program propriu simplu. Ei sunt ataşaţi unei gazde, în general obiecte. Memoria acestora este suma influenţelor mentale la care a fost supusă gazda de-a lungul timpului şi poate fi citită radiestezic, prin clarviziune sau prin alte percepţii extrasenzoriale. Vectorii statici se deplasează doar odată cu gazda.
În această categorie intră amprentele spontane şi vectorii cu programe simple concepute să reacţioneze la prezenţe nedorite sau în anumite situaţii. Marea lor majoritate sunt malefice datorită intensităţii trăirilor dense, pe parcursul unor evenimente grave.
Amprentele benefice sunt cele ale sfinţilor, locurile în care au trăit şi au fost puternic încărcate cu energiile lor, rămăşiţele lor pământeşti, moaştele, de asemenea purtătoare de energii înalte.
Dar există şi amprente făcute în mod conştient, programate. Talismanele sunt amprentate pozitiv, dar pot avea şi componente negative pentru alt purtător decât cel desemnat.
Vectori energetici programaţi

Legendele comorilor ascunse şi ale mormintelor ferecate şi păzite de forţe invizibile menite să îndepărteze pe jefuitori capătă o altă valoare, reală, pentru cunoscătorii procedeelor de amprentare.
Există cazuri când vectorii statici schimbă gazda sau se multiplică. De asemenea, prin procedee speciale, memoria lor poate fi alterată.

Vectorii dinamici sunt acei vectori ce se deplasează pentru a-şi atinge ţinta şi scopul. Distanţele, oricare ar fi ele, pot fi parcurse instantaneu, dacă vectorii nu sunt altfel programaţi.
Vectori dinamici malefici: blestemele, legările, în general „făcăturile” unor elemente inculte, analfabete şi inconştiente.
Rugăciunile sunt vectori dinamici ai căror beneficitate este cu atât mai mare cu implicarea, conştientizarea, încrederea şi concentrarea sunt mai mari.
Întregul sistem REIKI este un vector deosebit de complex şi greu de copiat şi de conceput un sistem similar la nivelul cunoaşterii umane de azi (în ciuda faptului că numărul unor astfel de clone, supranumite şi „şcoli REIKI” este de ordinul sutelor; incontestabil, fiecare aduce ceva nou, pentru că şi un mugur aduce ceva nou copacului). Mai mult, REIKI operează cu patru simboluri, care sunt vectori deosebit de puternici, şi sunt în rezonanţă cu planeta pe care trăim, cu Luna, cu Soarele şi respectiv cu Universul în care ne aflăm (pentru moment).
Vectori energetici programaţi

Există de altfel nenumăraţi vectori simboluri: semnele şamanilor, cele tibetane, reprezentările mitologice, simboluri de mare forţă precum Triskelul la celţi sau Uroborus în bazinul mediteranean, alfabetul runic (Futhark, extraordinar de puternic), alfabetul ebraic (de asemenea puternic) şi chiar alfabetul arab. Vectorii simboluri sunt utilizaţi cu succes în radionică, geobiologie sau Feng Shui (remediile Feng Shui constituie ele însele vectori, dar, pentru a nu încărca habitatul cu saci de jucării şi pietricele, şi pentru a nu îl transforma în zonă culturală chineză, se pot utiliza semne grafice evocând trăsături caracteristice semnificative ale remediilor necesare).

Există personaje ce urmăresc a face bine aplicând diverse tehnici de vectorizare. Deşi această noţiune este relativă. Binele absolut, noţiune eminamente teoretică, porneşte dinspre uman şi are tendinţă ascendentă; creează goluri şi vulnerabilităţi. Răul vine de „jos” şi rezonează uşor cu umanul având tendinţe de stabilizare şi de extindere.
Mioriticul nostru areal este un exemplu elocvent. Lăcomia s-a completat cu setea de putere şi dominare, dând naştere unei „clase” de foarte joasă speţă, instalată stabil şi ireversibil, evident în expansiune. Adâncirea diferenţelor dintre această tagmă şi plebea este greu de conceput pentru secolul 21, dar ea continuă. Există o singură pătură intermediară între opulent şi pauper, acea pseudoinstituţie căpuşardă denumită „aparatul de stat în birouri”, semi-îmbogăţiţii, un fel de lachei-rezervă pentru zile negre (singura instituţie reală, viabilă şi activă în România fiind jaful naţional).

Gravele discrepanţe dintre specia-lider şi plebe, acumulările inimaginabile, aroganţa, dispreţul, sila, nepăsarea (sentimente oarecum pasive, ce nu pot genera un suport energetic suficient) faţă de plătitorii secătuiţi, duc inevitabil, conform acelei legi universal valabile a acţiunii şi reacţiunii, la sentimente de răspuns deosebit de puternice şi mai ales foarte active: invidie, ciudă, intoleranţă, ură, ce generează la rândul lor vectori inconştient programaţi pe purtătoare de energii intens negative (ceea ce afectează bineînţeles şi plebea, care constituie de fapt emiţătorul).
De multe ori anumiţi indivizi (josnice exemplare ale speciei în viaţa de zi cu zi) apar în mass media numai lapte şi miere, cu zâmbete largi şi false, cu glume proaste la care râd copios, în scopul de a diminua sentimentele provocate plebei (efectul acestora este relativ cunoscut la nivelul lor). Nicidecum din interese electorale pentru că în mascarada alegerilor plebeul nu are nici un cuvânt, poate vota sau nu, rezultatul este acelaşi, stabilit cu mult timp înainte. Este doar o „reconciliere” periodică, câteva zile de calm, înaintea câtorva ani de jaf organizat şi crimă prin înfometare. Câteva zile în care românii mănâncă minciunele cu multă poftă, pentru ca apoi câţiva ani să fie sătul de toate.
Efectul vectorilor inconştient programaţi născuţi din adânci sentimente de mâhnire se răsfrâng în general asupra membrilor familiei: accidente rutiere, de vânătoare, droguri şi alte dependenţe, boli nervoase, scandaluri publice, manifestări antisociale, inadaptare la o societate ostilă. Şi nu datorită carenţelor în educaţie sau unui IQ căruia nu i s-a acordat atenţie.

În ceea ce priveşte programarea conştientă, procedeul de vectorizare este relativ simplu, dar implică o bună concentrare şi un grad înalt de responsabilitate. Se creează o sferă energetică (anumite mişcări şi gesturi, sunt menite să amplifice procesul, chiar dansuri la vraci, şamani, căluşari), urmează aplicarea unui program, a unui scop, se sacralizează şi se insuflă fluxul vital universal.
Vectori energetici programaţi

Acest flux universal se regăseşte la nivelul fiecărui element al oricărui regn: mineral, vegetal sau animal, la nivelul oricărui element al Creaţiei, funcţie de poziţia sa pe scara complexităţii, a evoluţiei. De asemenea, tot ce creează omul, împrumută prin intermediul acestuia o mică parte din acest flux, în raport cu aportul lui efectiv; astfel o lingură de lemn deţine o cantitate ceva mai mare din fluxul vital decât o lingură metalică produsă prin procedee tehnologice la care omul nu a avut un aport direct semnificativ. O amprentare, energie şi flux vital.
Franz Bardon merge ceva mai departe şi îi dă şi un nume vectorului, fiindcă, spunea el: „Ceea ce nu posedă un nume, un simbol propriu, sau un semn exterior este lipsit de importanţă”.

Vectorii pot fi: de protecţie, de curăţare, de energizare, de tonifiere sau dispersie, străjeri, calmanţi, terapeutici, de mascare şi inducere în eroare, ş.a. Vectorii reprezintă instrumente de lucru foarte eficiente şi ele nu sunt exclusiv benefice sau malefice. Nici lingura de lemn nu este exclusiv benefică; nu se ştie cum poate fi ea folosită în anumite împrejurări. Este adevărat însă că un vector poate fi extrem de periculos, mai ales dacă este lucrat de un specialist (salariat bine în acest scop). Modul de predare din anumite şcoli comportă şi măsurarea beneficităţii, iar dacă aceasta nu atinge valoarea de 100 (procente), vectorul nu este utilizat, sau se lucrează din nou. Dar, spre exemplu, dacă un individ aflat într-o situaţie critică (boală, faliment, probleme sentimentale) solicită ajutor, iar vectorul construit are o beneficitate determinată sub limita minimă de 81 (consecinţe ale revenirii lui), trebuie oare să renunţăm la vector, la individ şi la problemele lui, mai ales că solicitarea vine din partea lui ? Dacă un criminal, un poliţist sau un politician se îneacă şi ne cere ajutorul ?
Dar să uităm de politician fiindcă are altceva de făcut decât să se înece. Asta e, poate altă dată ...

Împotriva acţiunii vectorilor energetici, în special a celor programaţi conştient, există multe metode de protecţie. De multe ori însă, măsurile sunt prea puţin eficiente, dar asta nu pentru că metodele de vectorizare au evoluat, ele au rămas aceleaşi, ci pur şi simplu din cauza subtilităţilor pe care le înţeleg doar cei cu o anumită experienţă.