Skip to content

Energobiologie

Home arrow Feng Shui arrow Karen Kingston – Purificarea spaţiului
Karen Kingston – Purificarea spaţiului PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
vineri, 30 mai 2008
Karen Kingston
Karen Kingston (Anglia), este cunoscută în lumea întreagă pentru tehnica sa de curăţare şi armonizare a spaţiilor, tehnică studiată şi pusă în aplicare în cei peste 20 de ani de cercetare a uneia din ramurile Feng Shui, denumită „Purificarea spaţiului”.
De fapt este mult mai mult decât acel Feng Shui importat în civilizaţia tehnologiei şi confortului, căci Karen Kingston a combinat cunoaşterea Feng Shui cu practicile preoţilor şi şamanilor din insulele Bali. Mai mult, ea a ştiut să le adapteze, fără a le denatura, la modul de viaţă occidental. Efortul său a adus o rază de lumină, ceea ce nu se poate spune şi despre ghiotura de specialişti şi maeştri Feng Shui ce colcăie chiar şi pe coclaurii româneşti.
Cărţile sale (Clear Yout Clutter with Feng Shui, Creating Sacred Space with Feng Shui), traduse în franceză (L’harmonie de la maison par le Feng Shui), germană, italiană, spaniolă, portugheză, suedeză, daneză, japoneză, rusă, poloneză, slovenă, bulgară, maghiară, tailandeză, vietnameză, au avut un real succes la public. Ghiduri excelente ce readuc în habitatul modern înţelepciunea străbunilor şi datinile lor.

Clear Yout Clutter with Feng Shui
În lucrările sale, Karen descrie metode foarte vechi de armonizare a fluxurilor de energie ce ne înconjoară oferind soluţii excelente de protecţie împotriva influenţelor nefaste sau a stress-ului electromagnetic.
Metode de aranjare şi combinare a mobilierul după principii străvechi în scopul transformării louinţei şi a locului de muncă în spaţii sacre ce vor suscita sănătate, fericire şi abundenţă.
Un spaţiu bine aranjat, echilibrat şi dovedind armonie conduce nu numai la o bunăstare generală, dar creează premizele unei reale evoluţii.
Karen explică de ce trebuie eliminate vechiturile, mărunţişurile inutile, bibelourile, adică ceea ce ne oferă comercianţii de “remedii Feng Shui” care ne umplu habitatul cu fel de fel de talismane, amulete şi fetişuri împotriva a “tot ce este negativ în lume şi univers”.
Cel ce intră într-o casă aranjată ”civilizat” Feng Shui are senzaţia de apăsare, de prăbuşire a casei sub greutatea numărului uriaş de lucruşoare fără utilitate şi fără nici o legătură cu modul nostru de viaţă. Parca un regizor prost, cu un buget insuficient, ar fi luat decorul dintr-o veche magazie cu butaforie ieftină, cu ciurucuri. Această încărcare contravine străvechilor principii de trai simplu, modest, armonios.

O energie sănătoasă trebuie să poată circula. Piedicile din calea ei trebuie înlăturate.

Orice obiect inutil creează legături nevăzute, ancore ce ne ţin pe loc, ne împiedică să avansăm, să evoluăm. Dezordinea lăsată să se acumuleaze, să crească, devine un depozit de energie stagnantă, iar ceea ce se întâmplă în locuinţă se regăseşte în locatar.
Cei ai căror viaţă este o harababură şi tot ce îi înconjoară este un talmeş-balmeş, se plâng adeseori că nu au suficientă energie pentru a se organiza şi a se apuca de lucru. Sunt permanent obosiţi şi bolnavi.
A trăi în dezordine înseamnă a târî după sine trecutul. Obiectele „colecţionate” sunt veritabile punţi spre acesta şi reprezintă reale bariere, piedici. Eliminarea lor duce efectiv la eliberarea unei enorme cantităţi de energie în corp.
O casă jegoasă are efecte nefaste asupra energeiei proprietarului. Casa plină de amintiri, fotografii făcute în urmă cu jumătate de secol, obiecte de „colecţie” de sute de ani (fiare de călcat, piuliţe, aparate de radio sau roţi de căruţă) este casa unui om lipsit de energie, letargic, abulic.
Curăţarea casei neglijând colţurile, spaţiile la care se ajunge cu un oarecare efort (sub paturi, pe dulapuri, etc.) implică existenţa unor zone terne şi stagnante în câmpul energetic uman.
Este semnificativ faptul că înainte de marile sărbători se face o curăţare temeinică a casei, cu un efect important şi de durată.
Un alt aspect pe care l-a sesizat Karen a fost acela că majoritatea femeilor, înainte să aducă pe lume un copil, simt nevoia de a curăţa casa, de a arunca balastul, de a aduce ceva nou, de o purifica. Este o reacţie naturală şi instinctivă.
Creating Sacred Space with Feng Shui
Karen Kingston oferă lumii practicile redescoperite în acea lume extraordinară, paralelă cu cea în care trăim noi. Ea şi-a verificat şi pus în aplicare metoda de purificare împărţindu-şi timpul între Anglia şi Indonezia, între spaţiul occidental, ca laborator propice experimentelor sale şi ştiinţa preoţilor şi şamanilor din Bali.
Karen Kingston nu este singurul personaj care scoate la iveală practici şi principii ce ne-ar readuce în planuri mai apropiate de natură şi de divin, de o viaţă mai plină şi mai sănătoasă. Este important să fim deschişi şi să ne înfrângem blocajele fiindcă străbunii ne transmit cunoaşterea prin intermediul unor scormonitori neliniştiţi precum Agnès Dumanget, Lucy Harmer sau Karen Kingston.